Ainekset
1 muna
¾ dl Dansukker Taloussokeria
1 dl maitoa
50 g margariinia sulatettuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
½ dl perunajauhoja
1 ½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl pakastemarjoja
½ dl Dansukker Fariinisokeria
Pinnalle
½ dl Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Vaahdota muna ja sokeri. Lisää joukkoon maito, sulatettu rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja levitä puolet taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle. Ripottele päälle kohmeiset marjat ja fariinisokeri. Levitä loppu taikina marjojen päälle. Viimeistele pinta raesokerilla. Paista piirasta uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.
Gluteeniton marjapiirakka oli yksi palkituista ohjeista Koti ja keittiö -lehden ja Suomen Sokeri Oy:n järjestämässä leivonta- ja jälkiruokakilpailussa, tekijänä Satu M.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.