Helppo marjakakku

Tämän kesäkakun erikoisuus on mantelinen maku ilman mantelia sekä marenkimaisen rapeaksi paistuva pinta ilman marenkia!

PT1H

2 tuntia

Arviot (149 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2–3 dl kermaa
3–4 dl tuoreita marjoja
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. noin 25 cm). Paista uunin keskiosassa 150 asteessa tunnin ajan. Kakku nousee uunissa korkealle mutta laskeutuu heti uunista otettaessa. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja täytä kakun “kuoppa”. Kaada päälle marjat. Koristele tomusokerilla ja tarjoile heti.

Vinkki!
Myös kotimaiset pakastevadelmat ja tuoreet kirsikat sopivat hyvin tämän rapeakuorisen mutta mehukkaan kakun täytteeksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.