Ainekset
3 munaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
100 g (1 dl) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
1 dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita
Kuorrute
2 ½ dl vispikermaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki muut taikinan ainekset. Sekoita puuhaarukalla tai sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi ja jaa muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää vaahto pienellä määrällä keltaista elintarvikeväriä. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.
Vinkki!
Voit sekoittaa kermavaahdon joukkoon myös (appelsiini)tuorejuustoa tai maitorahkaa ja koristella kuppikakut värikkäillä makeisilla tai koristerakeilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.