Lakkapavlova

Marenkia, kermavaahtoa ja tuoreita lakkoja – mikä kesäherkku! Voit tehdä myös minipavlovia.

8 annosta

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl viinietikkaa tai sitruunamehua

Pinnalle
2 dl vispi- tai kuohukermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g lakkoja (osa koristeluun) 

Ohjeet

Vaahdota munanvalkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon perunajauhot ja viinietikka tai sitruunamehu.

Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän malliseksi levyksi. Paista 100-asteisessa uunissa keskitasolla 1 ½–2 tuntia.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja lakat. Tarkista maku. Levitä seos marenkikakun päälle ja ripottele pinnalle hieman lakkoja. Anna kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit myös tehdä minipavlovia nostelemalla marenkivaahtoa kahden lusikan avulla isoiksi nokareiksi pellille. Tee keskelle pienet syvennykset täytettä varten. Tarkista marenkien kypsyyttä tarvittaessa hieman aikaisemmin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.