Ainekset
4 litraa vettä
500 g Dansukker Ruokokidesokeria
4 limettiä (2 limetin kuoriraaste)
1 chili
1 sitruuna
nokare tuorehiivaa
rusinoita ja Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
1. Pese limetit kunnolla. Raasta kuori ja purista limettimehu. Pese chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Mittaa sokerit, limettimehu, chili sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
4. Kaada päälle sokeriliemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
5. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni nokare hiivaa.
6. Sekoita, peittele tuorekelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
7. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina.
8. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.
Vinkki!
Nauti sima churrojen kanssa.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.