Ainekset
4 litraa vettä
500 g Dansukker Ruokokidesokeria
4 limettiä (2 limetin kuoriraaste)
1 chili
1 sitruuna
nokare tuorehiivaa
rusinoita ja Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
1. Pese limetit kunnolla. Raasta kuori ja purista limettimehu. Pese chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Mittaa sokerit, limettimehu, chili sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
4. Kaada päälle sokeriliemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
5. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni nokare hiivaa.
6. Sekoita, peittele tuorekelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
7. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina.
8. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.
Vinkki!
Nauti sima churrojen kanssa.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.