Lime-chilisima

Ruokokidesokerilla valmistettu sima saa uutta makua limeteistä ja chilistä.

4 l simaa

PT1H

vrk + n. viikko

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 litraa vettä
500 g Dansukker Ruokokidesokeria
4 limettiä (2 limetin kuoriraaste)
1 chili
1 sitruuna
nokare tuorehiivaa
rusinoita ja Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Pese limetit kunnolla. Raasta kuori ja purista limettimehu. Pese chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Mittaa sokerit, limettimehu, chili sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
4. Kaada päälle sokeriliemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
5. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni nokare hiivaa.
6. Sekoita, peittele tuorekelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
7. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina.
8. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.

Vinkki!
Nauti sima churrojen kanssa.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.