Macaron-leivokset

Macaronsit eli pienet täytetyt mantelileivokset ovat kotoisin herkkusuiden Ranskasta. Kreemitäytettä voi värjätä ja maustaa eri tavoin.

40–50 kpl

1 tunti

Arviot (90 kpl)

Ainekset

3 valkuaista
3 ½ dl Dansukker Tomusokeria
130 g mantelijauhetta siivilöitynä
1 tl perunajauhoja
Täyte
75 g rasiamargariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteähköä.

Sekoita mantelijauhe ja perunajauhot ja pyöräytä seos lastalla sekoittaen valkuaisvaahtoon.

Kaada taikina pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. (Hiukan valuvasta taikinasta saa sileäpintaiset leivospohjat.)

Pursota pyöreitä leivospohjia (ø 2–3 cm) leivinpaperoiduille pelleille. Anna leivospohjien levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen paistoa.

Paista uunin alaosassa 130–150 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja täytä.

Vaahdota täytteen margariini ja tomusokeri kuohkeaksi. (Seos on ensin murumaista mutta vatkattaessa se kuohkeutuu.) Pane täyte pursotinpussiin, pursota täyte puolelle leivospohjamäärälle ja aseta täytteettömät puolikkaat päälle kevyesti painaen niin että täyte pilkistää leivospohjien välistä.

Vinkki!
Paista pohjat kiertoilmauunissa. Leikkaa leivinpaperi pellin pohjan kokoiseksi ja pursota ensimmäiset leivospohjat leivinpaperin kulmiin, silloin leivinpaperi ei liiku kiertoilmauunissa paistettaessa. Paista kaksi peltiä yhtä aikaa 120 asteessa noin 20 minuuttia.

Halutessasi voit värjätä taikinan pastaväreillä (geelimäinen elintarvikeväri).

Täytettä voi maustaa esim. aromeilla, sitrusmehulla, marjasoseella yms.

Macaron-leivospohjat ja täytetyt Macaron-leivokset voi pakastaa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.