Mehevä suklaa-taatelikakku

Koristele kuorrutetut viski-taatelikakkupalat jouluisiksi leivoksiksi.

16–20 palaa (gluteeniton)

40 minuuttia

Arviot (386 kpl)

Ainekset

1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
1 dl vettä
3/4 dl viskiä tai tummaa rommia
200 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
125 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
150 g gluteenitonta jauhoseosta
100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Pinnalle
suklaakuorrutus (ks. alla)
tai
2 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivinpaperi ja siirrä se vuokaan (18 x 30 cm, reuna 3,5 cm).

Murskaa taatelipala kulhoon, lisää vesi ja viski tai rommi. Laita kulho mikrouuniin ja kuumenna pari minuuttia täydellä teholla. Sekoita haarukalla hillokkeeksi.

Sulata suklaa ja rasva.

Sekoita muscovadosokeri, jauhoseos, suklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kananmunat, suklaa-rasvasula ja taatelihilloke. Sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 18–20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista suklaakuorrutus alla olevan ohjeen mukaan. Tai tarjoa kakku sellaisenaan tomusokerilla koristeltuna.

Suklaa-taatelikakun maku täyteläistyy parin päivän jääkaappisäilytyksessä.

Kuorruttamattoman kakun voi myös pakastaa. Ota kakku sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kuorruta sulanut kakku ohjeen mukaan.

Vinkki!
Jos et tarvitse gluteenitonta kakkua, käytä vehnäjauhoja 150 g (2½ dl).


Kuorrutus suklaa-taatelikakulle

150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia Original)
¾ dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
150 g tummaa suklaata sulatettuna

Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää suklaa hyvin sekoittaen. Levitä pehmeä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle.

Laita kakku tunniksi jääkaappiin ennen paloittelua.

Vinkki!
Halutessasi koristele kakkupalat marjoilla tai hedelmäviipaleilla juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.