Ainekset
3 munanvalkuaista
½ dl Dansukker Taloussokeria
100 g mantelijauhetta
3 dl Dansukker Tomusokeria
Täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria
½ g sahramia tai keltaista elintarvikeväriä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita varovasti joukkoon mantelijauhe ja tomusokeri.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota noin 40 kappaletta kahden euron kolikon kokoisia ympyröitä vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 150-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja pursota puolille macaroneja. Paina päälle toinen macaron-keksi ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki!
Voit maustaa täytettä elintarvikearomeilla, sitruunaraasteella tai sulatetulla suklaalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.