Ainekset
4 munaa
2 dl öljyä
300 g raastettua porkkanaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 dl puolukoita
Vuoan voiteluun
margariinia tai voita
korppujauhoja
Pinnalle
100 g maustamatonta sulatejuustoa (levittyvä)
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
puolukoita
Ohjeet
Sekoita kulhossa keskenään munat, öljy, porkkanaraaste, sokerit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi jäiset tai tuoreet puolukat.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Irrota kakku vuoastaan hieman jäähtyneenä.
Vatkaa keskenään sulatejuusto ja tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele puolukoilla.
Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät kuorrutukseen soijatuorejuustoa tai vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.