Ainekset
n. 2 1/2 dl vahvaa kahvia
3 kananmunaa
4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl Amaretto-likööriä
200 g (24 kpl) savoiardikeksejä
tummaa kaakaojauhetta
Ohjeet
Keitä kahvi ja jäähdytä. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset ja 1 rkl sokeria kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, mascarponejuusto ja loput sokerista keskenään. Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen joukkoon.
Kaada kahvi keittolautaselle. Mausta amaretolla. Pyöräytä puolet kekseistä yksitellen nopeasti kahvissa ja lado ne tiivisti vierekkäin noin 20 x 20 cm kokoisen tarjoiluastian pohjalle. Levitä puolet mascarponevaahdosta päälle. Toista kerrokset. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Siivilöi pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit halutessasi rouhia tummaa suklaata mascarponevaahdon joukkoon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.