Ainekset
5 dl pieniä omenakuutioita (esim. Samo tai Granny Smith)
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Taloussokeria
2 vihreää chiliä silputtuna
¼ dl tuoretta inkivääriä pieninä kuutioina
½ dl väkiviinaetikkaa
1 kanelitanko
1 tl korianterin siemeniä
½ tl suolaa
Ohjeet
Pane kaikki aineet isoon mikrokulhoon ja kupu päälle. Kypsennä täydellä teholla 2 x 3 minuuttia tai kunnes omenakuutiot ovat läpikuultavia. Sekoita kypsennyskertojen välissä.
TAI
Pane kaikki aineet kattilaan ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kattilan sisältöä muutamia kertoja keittämisen aikana ravistellen, kunnes omenakuutiot ovat läpikuultavia.
Poista kanelitanko ja kaada kuuma chutney puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä.
Säilytä jääkaapissa vuorokauden verran ennen käyttöä. Nauti kanan, lihan tai savukalan kanssa.
Omenachutney säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.