Kaikki artikkelit
Halloween
Trick or treat! Karkki vai kepponen! Nyt on hyvä tilaisuus kutsua ystävät ja tuttavat kammottavan hauskaan juhlaan.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas.
Helppoa ja yksinkertaista
Hillojen ja marmeladien keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty.
Herkkuja jälkiruoaksi
Tarjoa suussa sulava päätös jouluaterialle. Ihanan samettinen pannacotta tai perinteinen sekahedelmäkeitto riisipuuron kera maistuvat kaiken ikäisille.
Herkkuja raparperista
Raparperit kasvavat kovaa vauhtia, ja on aika kerätä talteen ensimmäiset mehevät varret. Raparperi on alun perin kotoisin Kiinasta.
Hilloa pakastemarjoista!
Tiesitkö, että pakastemarjoista on helppo tehdä hilloa. Se syntyy kätevästi jopa mikrossa.
Hurmaa itse leivotulla!
Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku?
Ihana mansikka-aika
Nyt kannattaa kerätä talteen kesän mansikat! Ne on helppo pakastaa sokerin kera talvea varten.
Ihanan lämmittäviä juomia
Kuumat juomat maistuvat jokaisena vuodenaikana pohjoisen oikukkaassa ilmastossa. Ennen kaikkea ne ovat paikallaan syksyllä ilmojen kylmetessä tai vaikkapa talvisen hiihtoretken jälkeen.
Ihanat joululeivonnaiset
Leivonta ja ihanat tuoksut tekevät joulun. Perinteisten joulukakkureseptien ohella on hauska kokeilla uusia herkkuja ja antaa juhlavia leivonnaisia vaikka lahjaksi.
Ihanat joulumakeiset
Joulu on ihanaa aikaa kaikille kotitekoisista makeisista pitäville. Resepteistä löydät perinteisiä makeisia herkkusuille ja vaihtoehtoja nautiskelijoille.
Iltapäivätee
Englantilainen kello viiden tee on yli 300 vuotta vanha perinne. Kuningatar Katariina Braganzalainen Portugalista toi mukanaan tavan nauttia iltapäiväteetä (Afternoon tea) 1600-luvun puolivälin jälkeen.
Itse tehdyt piparit
Leivo ja paista helpot ja herkulliset joulupiparit! Dansukker Tummalla Siirapilla loihdit itse tehtyihin tummiin pipareihin aidon joulun maun.
Itse tehdyt ruokalahjat
Lämmintä leipää, ihanasti tuoksuvaa kakkua, marjaista lettuhilloa, eksoottisesti maustettua chutneyta – itse tehdyt persoonalliset ruokatuliaiset ilahduttavat varmasti aina lahjan saajia.
Itse tehty sima tekee vapun!
Skoolaa vappuna itsetehdyllä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.
Joulujuomat
Joulupukkia odotellessa tai yhdessä tontun kanssa, kuumana tai kylmänä, terästettynä tai alkoholittomana.
Joulun herkullisimmat lahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria ruokalahjalla.
Joulun makeimmat muistot
Joulun makeimmat muistot syntyvät pienistä hetkistä ja helpoista herkuista. Herkkujen reseptejä löydät täältä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taateli- ja maustekakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta, uusia hienoja makuja ja näyttäviä koristeluja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Kepeä päätös aterialle
Joulun ja muiden juhlapyhien herkuttelujen tai tuhdin aterian päätteeksi kaipaa hieman keveämpiä ja raikkaampia jälkiruokia.
Kesäisiä täytekakkuja
Nyt on marjojen aika ja myös aika leipoa ihania täytekakkuja – ei pelkästään rippijuhliin, häihin tai muihin juhlatilaisuuksiin vaan muutenkin.
Kesän marjaherkut
Otetaan yhdessä kotimaiset #MarjatTalteen! Haastamme sinut keräämään, säilömään ja herkuttelemaan kotimaisilla marjoilla.
Käydään pöytään
Herkkua on siinä monenlaista... Jouluna syödään pitkään ja hartaasti. Perinteisten jouluruokien lisäksi on mukava kokeilla myös uudenlaisia makuja.
Laskiainen
Laskiaissunnuntaita ja laskiaistiistaita vietetään seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä. Silloin on tapana mennä pulkkamäkeen, jonka jälkeen maistuu kuuma kaakao.
Leivo maistuvat joululeivät
Itse leivotun, lämpimän leivän tuoksua ja makua ei voi kukaan vastustaa.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara ja arkipäivän piristys.
Lettuja vai pannukakkua?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista.
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti.
Maistuisiko mocktail?
Tälle sivulle on koottu kaikki parhaat mocktail-reseptit. Mocktail tarkoittaa alkoholitonta tai hyvin matala-alkoholillista drinkkiä.
Maistuvia luumujälkiruokia ja -marmeladeja
Luumuja viljeltiin Välimeren maissa jo antiikin aikana. Erilaisia luumulajikkeita on nykyään noin 2 000.
Maistuvia pääsiäisjälkiruokia
Helpot, raikkaat ja värikkäät pääsiäisjälkiruoat – katso alta ohjeet.
Makeisten keitto-ohjeita
Nekkujen, fudgen tai suussa sulavan toffeen tekeminen itse on hauskaa. Rohkeasti kokeilemalla saa aikaan mahtavia makuja, eikä makeisten muotoa tai väriä kannata tuijottaa turhan tarkkaan.
Marjaisia jälkiruokia
Vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita, herukoita, karviaisia... Nyt on aika herkutella kesän marjoilla.
Marjojen pakastaminen
Sokerilla pakastat kesän herkut luonnollisesti. Sokeri auttaa säilyttämään marjojen aidon maun ja värin pidempään ja suojaa myös C-vitamiinia.
Mennään piknikille
Kesään kuuluu ehdottomasti retki uimarannalle, lähisaareen, puistoon tai metsään.
Muffinit ja kuppikakut
Muffinit (engl. muffins) ovat varmasti kaikille tuttuja leivonnaisia, joilla leipomisharrastus lapsena ja nuorena on aloitettu.
Muhkeaa makua Muscovadolla
Upean täyteläinen Dansukker Tumma Muscovado on kostea, raakaruokosokerista valmistettu voimakasarominen sokeri.
Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muutaman uuden vappuun sopivan makean ja suolaisen herkun ohjeen.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Nauti kotitekoisesta hillosta
Hilloa voi nauttia monessa muodossa. Käytä hilloa kääretortun täytteenä, tarjoa perinteisen pannukakun kanssa tai maistele yhdessä leivän ja juustojen kera.
Omppusato purkkiin!
Säilö syksyn omppusato purkkiin näillä ihanilla ohjeilla. Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi.
Onnea äidille!
Toukokuun toisena sunnuntain vedetään lippu salkoon ja onnitellaan kaikkia äitejä. Päivänsankareita hemmotellaan kahvipöydässä suussa sulavilla täytekakuilla ja somilla leivoksilla.
Parhaat juustokakut
Juustokakku on nykyään makeista leivonnaisista varmasti yksi suosituin.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kodin juhliin tai työpaikan kahvihuoneeseen.
Pieneen tai suureen janoon
Tarjoile vilvoittavaa juotavaa puiden katveessa.
Poimi pirteä puolukka!
Raikkaan kirpeät puolukat ovat monikäyttöisimpiä metsämarjojamme, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhan eri väriset herukat eli viinimarjat ja karviaiset ovat herkkua sellaisenaan suoraan pensaasta napsittuina.
Pääsiäisleivonnaisia
Kaikki parhaat ohjeet – helpot, gluteenittomat ja perinteiset pääsiäisleivonnaiset.
Pääsiäispöytään
Kanaa, lammasta, kalaa, salaattia pääsiäispöytään ja pääsiäisruokia broilerista ja lohesta buffetpöytään tai brunssille – katso menuvinkit ja valitse tarjoilut pääsiäispyhien aterioille.
Rakkaalle Ystävälle
Ystävänpäivänä on mukava tarjota kahvin kanssa jotain erityisen herkullista, joka myös näyttää hyvältä.
Runebergin päivä
Johan Ludvig Runeberg (1804–1877) on Suomen kansallisrunoilija, joka on sanoittanut Maamme-laulun.
Sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Samettiset jäätelöherkut
Nyt voit tehdä samettisen pehmeää jäätelöä ja sorbettia myös ilman jäätelökonetta.
Sienimetsän antimet
Mikä onkaan mukavampaa kuin törmätä ensimmäisiin kullankeltaisiin kantarelleihin tai löytää huikea suppilovahveroapaja!
Sitrushedelmien aika
Kuinka ihanalta maistuukaan kotitekoinen marmeladi aamiaispaahtoleivän päällä tai vaikkapa kakun täytteenä!
Suolaista ja makeaa juhliin
Olemme koonneet tähän muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita.
Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.
Syksyn hurmaavat omenaherkut
Olemme koonneet tälle sivulle koko joukon hurmaavia omenareseptejä. Valitse niistä suosikkisi ja tee hyvää. Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!
Säilö kesä purkkiin
Ota kesä talteen. Nyt kun kasviksia on runsaasti saatavilla ja ne ovat myös edullisia, kannattaa valmistaa säilykkeitä itse.
Taidanpa leipoa
Taidanpa leipoa maut muhkeammiksi Dansukkerin erilaisilla sokerilla.
Tavataan brunssilla!
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch).
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse alla olevilla resepteillä.
Tee itse mehua!
Kun valmistat mehun itse, tiedät, mitä se sisältää. Ei tarpeettomia lisäaineita, vain puhtaita ja tuoreita marjoja ja hedelmiä.
Tervetuloa Hillo-Infoon!
Sokerilla on monta tärkeää tehtävää hilloissa. Sen avulla hillot säilyvät pidempään, sillä sokeri sitoo marjojen vettä, jota hilloja pilaavat homeet tarvitsisivat kasvuunsa.
Tryffelit – suussa sulava nautinto
Mmmmm! Tryffelit ovat pikku herkkupaloja, joita on ihana nauttia, kun joululahjat on jaettu ja rauha on laskeutunut taloon.
Vaalea Luomusiirappi – maista ja ihastu!
Luomujuurikassokerista valmistettu Dansukker Vaalea Luomusiirappi on maultaan pehmeän karamellimainen.
Vappubrunssi
Vappu on valon, ilon, herkuttelun ja ystävien aikaa. Kun vappubrunssilla pöydän ääreen kokoontuu suurempi ystäväjoukko, on hyvä varautua myös keliaakikon tai muuten gluteenia välttävän vieraan ruokavalioon.
Vuosi vaihtuu herkutellen
Kulunutta vanhaa vuotta ja tulevaa uutta vuotta on mukava juhlia ystävien seurassa hyvän ruoan parissa.