Kaikki artikkelit

Aina on jälkiruoka-aika

Jälkiruoka kruunaa aterian niin arkena kuin pyhänä.

Halloween

Trick or treat! Karkki vai kepponen! Nyt on hyvä tilaisuus kutsua ystävät ja tuttavat kammottavan hauskaan juhlaan.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas.

Helppoa ja yksinkertaista

Hillojen ja marmeladien keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty.

Herkkuja jälkiruoaksi

Tarjoa suussa sulava päätös jouluaterialle. Ihanan samettinen pannacotta tai perinteinen sekahedelmäkeitto riisipuuron kera maistuvat kaiken ikäisille.

Herkkuja raparperista

Raparperit kasvavat kovaa vauhtia, ja on aika kerätä talteen ensimmäiset mehevät varret. Raparperi on alun perin kotoisin Kiinasta.

Herkullisia reseptejä

Helpot ja hauskat kesähillot!

Hilloa pakastemarjoista!

Tiesitkö, että pakastemarjoista on helppo tehdä hilloa. Se syntyy kätevästi jopa mikrossa.

Hurmaa itse leivotulla!

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku?

Ihana mansikka-aika

Nyt kannattaa kerätä talteen kesän mansikat! Ne on helppo pakastaa sokerin kera talvea varten.

Ihanaa suklaata

Mmm! Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Ihanan lämmittäviä juomia

Kuumat juomat maistuvat jokaisena vuodenaikana pohjoisen oikukkaassa ilmastossa. Ennen kaikkea ne ovat paikallaan syksyllä ilmojen kylmetessä tai vaikkapa talvisen hiihtoretken jälkeen.

Ihanat joululeivonnaiset

Leivonta ja ihanat tuoksut tekevät joulun. Perinteisten joulukakkureseptien ohella on hauska kokeilla uusia herkkuja ja antaa juhlavia leivonnaisia vaikka lahjaksi.

Ihanat joulumakeiset

Joulu on ihanaa aikaa kaikille kotitekoisista makeisista pitäville. Resepteistä löydät perinteisiä makeisia herkkusuille ja vaihtoehtoja nautiskelijoille.

Iltapäivätee

Englantilainen kello viiden tee on yli 300 vuotta vanha perinne. Kuningatar Katariina Braganzalainen Portugalista toi mukanaan tavan nauttia iltapäiväteetä (Afternoon tea) 1600-luvun puolivälin jälkeen.

Itse tehdyt piparit

Leivo ja paista helpot ja herkulliset joulupiparit! Dansukker Tummalla Siirapilla loihdit itse tehtyihin tummiin pipareihin aidon joulun maun.

Itse tehdyt ruokalahjat

Lämmintä leipää, ihanasti tuoksuvaa kakkua, marjaista lettuhilloa, eksoottisesti maustettua chutneyta – itse tehdyt persoonalliset ruokatuliaiset ilahduttavat varmasti aina lahjan saajia.

Itse tehty sima tekee vapun!

Skoolaa vappuna itsetehdyllä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Joulujuomat

Joulupukkia odotellessa tai yhdessä tontun kanssa, kuumana tai kylmänä, terästettynä tai alkoholittomana.

Joulun herkullisimmat lahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria ruokalahjalla.

Joulun makeimmat muistot

Joulun makeimmat muistot syntyvät pienistä hetkistä ja helpoista herkuista. Herkkujen reseptejä löydät täältä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taateli- ja maustekakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin.

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta, uusia hienoja makuja ja näyttäviä koristeluja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Kepeä päätös aterialle

Joulun ja muiden juhlapyhien herkuttelujen tai tuhdin aterian päätteeksi kaipaa hieman keveämpiä ja raikkaampia jälkiruokia.

Kesäisiä täytekakkuja

Nyt on marjojen aika ja myös aika leipoa ihania täytekakkuja – ei pelkästään rippijuhliin, häihin tai muihin juhlatilaisuuksiin vaan muutenkin.

Kesän marjaherkut

Otetaan yhdessä kotimaiset #MarjatTalteen! Haastamme sinut keräämään, säilömään ja herkuttelemaan kotimaisilla marjoilla.

Käydään pöytään

Herkkua on siinä monenlaista... Jouluna syödään pitkään ja hartaasti. Perinteisten jouluruokien lisäksi on mukava kokeilla myös uudenlaisia makuja.

Laskiainen

Laskiaissunnuntaita ja laskiaistiistaita vietetään seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä. Silloin on tapana mennä pulkkamäkeen, jonka jälkeen maistuu kuuma kaakao.

Leivo maistuvat joululeivät

Itse leivotun, lämpimän leivän tuoksua ja makua ei voi kukaan vastustaa.

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara ja arkipäivän piristys.

Lettuja vai pannukakkua?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti.

Maistuisiko mocktail?

Tälle sivulle on koottu kaikki parhaat mocktail-reseptit. Mocktail tarkoittaa alkoholitonta tai hyvin matala-alkoholillista drinkkiä.

Maistuvia luumujälkiruokia ja -marmeladeja

Luumuja viljeltiin Välimeren maissa jo antiikin aikana. Erilaisia luumulajikkeita on nykyään noin 2 000.

Maistuvia pääsiäisjälkiruokia

Helpot, raikkaat ja värikkäät pääsiäisjälkiruoat – katso alta ohjeet.

Makeisten keitto-ohjeita

Nekkujen, fudgen tai suussa sulavan toffeen tekeminen itse on hauskaa. Rohkeasti kokeilemalla saa aikaan mahtavia makuja, eikä makeisten muotoa tai väriä kannata tuijottaa turhan tarkkaan.

Marjaisia jälkiruokia

Vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita, herukoita, karviaisia... Nyt on aika herkutella kesän marjoilla.

Marjojen pakastaminen

Sokerilla pakastat kesän herkut luonnollisesti. Sokeri auttaa säilyttämään marjojen aidon maun ja värin pidempään ja suojaa myös C-vitamiinia.

Mennään piknikille

Kesään kuuluu ehdottomasti retki uimarannalle, lähisaareen, puistoon tai metsään.

Muffinit ja kuppikakut

Muffinit (engl. muffins) ovat varmasti kaikille tuttuja leivonnaisia, joilla leipomisharrastus lapsena ja nuorena on aloitettu.

Muhkeaa makua Muscovadolla

Upean täyteläinen Dansukker Tumma Muscovado on kostea, raakaruokosokerista valmistettu voimakasarominen sokeri.

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muutaman uuden vappuun sopivan makean ja suolaisen herkun ohjeen.

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Nauti kotitekoisesta hillosta

Hilloa voi nauttia monessa muodossa. Käytä hilloa kääretortun täytteenä, tarjoa perinteisen pannukakun kanssa tai maistele yhdessä leivän ja juustojen kera.

Omppusato purkkiin!

Säilö syksyn omppusato purkkiin näillä ihanilla ohjeilla. Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi.

Onnea äidille!

Toukokuun toisena sunnuntain vedetään lippu salkoon ja onnitellaan kaikkia äitejä. Päivänsankareita hemmotellaan kahvipöydässä suussa sulavilla täytekakuilla ja somilla leivoksilla.

Parhaat juustokakut

Juustokakku on nykyään makeista leivonnaisista varmasti yksi suosituin.

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kodin juhliin tai työpaikan kahvihuoneeseen.

Pieneen tai suureen janoon

Tarjoile vilvoittavaa juotavaa puiden katveessa.

Poimi pirteä puolukka!

Raikkaan kirpeät puolukat ovat monikäyttöisimpiä metsämarjojamme, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhan eri väriset herukat eli viinimarjat ja karviaiset ovat herkkua sellaisenaan suoraan pensaasta napsittuina.

Pääsiäisleivonnaisia

Kaikki parhaat ohjeet – helpot, gluteenittomat ja perinteiset pääsiäisleivonnaiset.

Pääsiäispöytään

Kanaa, lammasta, kalaa, salaattia pääsiäispöytään ja pääsiäisruokia broilerista ja lohesta buffetpöytään tai brunssille – katso menuvinkit ja valitse tarjoilut pääsiäispyhien aterioille.

Rakkaalle Ystävälle

Ystävänpäivänä on mukava tarjota kahvin kanssa jotain erityisen herkullista, joka myös näyttää hyvältä.

Runebergin päivä

Johan Ludvig Runeberg (1804–1877) on Suomen kansallisrunoilija, joka on sanoittanut Maamme-laulun.

Sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Samettiset jäätelöherkut

Nyt voit tehdä samettisen pehmeää jäätelöä ja sorbettia myös ilman jäätelökonetta.

Sienimetsän antimet

Mikä onkaan mukavampaa kuin törmätä ensimmäisiin kullankeltaisiin kantarelleihin tai löytää huikea suppilovahveroapaja!

Sitrushedelmien aika

Kuinka ihanalta maistuukaan kotitekoinen marmeladi aamiaispaahtoleivän päällä tai vaikkapa kakun täytteenä!

Suolaista ja makeaa juhliin

Olemme koonneet tähän muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Syksyn hurmaavat omenaherkut

Olemme koonneet tälle sivulle koko joukon hurmaavia omenareseptejä. Valitse niistä suosikkisi ja tee hyvää. Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Säilö kesä purkkiin

Ota kesä talteen. Nyt kun kasviksia on runsaasti saatavilla ja ne ovat myös edullisia, kannattaa valmistaa säilykkeitä itse.

Taidanpa leipoa

Taidanpa leipoa maut muhkeammiksi Dansukkerin erilaisilla sokerilla.

Tavataan brunssilla!

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch).

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse alla olevilla resepteillä.

Tee itse mehua!

Kun valmistat mehun itse, tiedät, mitä se sisältää. Ei tarpeettomia lisäaineita, vain puhtaita ja tuoreita marjoja ja hedelmiä.

Tervetuloa Hillo-Infoon!

Sokerilla on monta tärkeää tehtävää hilloissa. Sen avulla hillot säilyvät pidempään, sillä sokeri sitoo marjojen vettä, jota hilloja pilaavat homeet tarvitsisivat kasvuunsa.

Tryffelit – suussa sulava nautinto

Mmmmm! Tryffelit ovat pikku herkkupaloja, joita on ihana nauttia, kun joululahjat on jaettu ja rauha on laskeutunut taloon.

Vaalea Luomusiirappi – maista ja ihastu!

Luomujuurikassokerista valmistettu Dansukker Vaalea Luomusiirappi on maultaan pehmeän karamellimainen.

Vappubrunssi

Vappu on valon, ilon, herkuttelun ja ystävien aikaa. Kun vappubrunssilla pöydän ääreen kokoontuu suurempi ystäväjoukko, on hyvä varautua myös keliaakikon tai muuten gluteenia välttävän vieraan ruokavalioon.

Vuosi vaihtuu herkutellen

Kulunutta vanhaa vuotta ja tulevaa uutta vuotta on mukava juhlia ystävien seurassa hyvän ruoan parissa.