Tietoa sokerista
Luonnollista makeutta
Sokeri on luonnollinen raaka-aine, jota meidän leveysasteillamme saadaan sokerijuurikkaasta. Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan, mutta sokerilla on myös monta muuta tärkeää tehtävää, minkä ansiosta se on yksi monipuolisimmista raaka-aineista keittiössäsi.
Kestävä viljely ja tuotanto
Sokerijuurikas on luonnostaan ympäristöystävällinen kasvi. Se on hyvä kasvi kiertoviljelyyn. Kasvivuorottelun avulla satotaso pysyy mahdollisimman korkeana vuodesta toiseen. Riittävä kasvivuorottelu pitää myös monivuotiset rikkakasvit kurissa.
Enemmän kuin pelkkää makeutta
Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan, mutta sillä on myös monia muita tärkeitä tehtäviä elintarvikkeissa. Sokeri olisi elintarvikkeiden valmistusaine jo ilman makeaa makuakin.
Sokerista ja terveydestä
Sokerin kulutus on viime vuosikymmeninä ollut laskeva Suomessa. Suomalaisten kiinnostus terveyttä ja ruoka-aineita kohtaan kasvaa. Olemme koonneet tähän tieteellisiä faktoja sokerista ja terveydestä.
Dansukkerin maailma
Dansukker on sinulle, joka rakastat kotona tehtyä, leivottua ja säilöttyä. Tutun Taloussokerin, Sirkku- ja Pulmu -palasokereiden ja Tumman Siirapin kaltaisten klassikoiden lisäksi valikoimassamme on käteviä erikoistuotteita, kuten Hillosokeri ja Glukoosisiirappi ja herkullisia maun antajia, kuten Tumma Muscovado ruokosokeri ja aidolla vaniljalla maustettu Vaniljasokeri.
Me teemme suomalaista Dansukker Taloussokeria
Sucros Oy ja Suomen Sokeri Oy tarjoavat työtä lähes 250 ammattilaiselle ja noin 600 viljelijäperheelle. Tällä sivulla esittelemme työtämme ja avaamme teille hieman sitä, minkälaisia osaajia tarvitsemme, jotta saamme suomalaisen sokerin pellolta pöytään.
Makeus kautta aikojen
Ihmiset ovat aina pitäneet makeasta. On olemassa 15 000 vuotta vanhoja luolamaalauksia, joissa kuvataan villihunajan keruuta. Sokeria on jo pitkään valmistettu sokeriruo’osta, mutta vasta 1800-luvulla aloimme erottaa sitä sokerijuurikkaista.
Sokerilla on monta tehtävää
Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan. Sokerin ominaisuudet ovat kuitenkin paljon monipuolisemmat. Sokeri parantaa elintarvikkeiden aistein havaittavaa laatua jä säilyvyyttä. Sokeri olisi elintarvikkeiden valmistusaine jo ilman makeaa makuakin.
Tummat sokerit ja siirapit
Tutustu luomamme makuympyrän avulla tummien sokereiden ja siirappien makumaailmaan. Vaihtamalla tutun reseptin sokerin tai siirapin toiseen et voi epäonnistua, sen sijaan voit kokea uuden, yllättävän makuelämyksen!