Appelsiini-mansikkahyytelö

Pakastemansikoista, banaaneista ja appelsiinimehusta tehty hyytelöjälkiruoka koristellaan marengeilla.

4 annosta

5 minuuttia + jäähtyminen + marenkien valmistus

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g pakastemansikoita
2 suurta banaania
8 dl appelsiinimehua
2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristeeksi marenkeja
3 valkuaista
½ tl etikkaa tai sitruunamehua
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista huolellisesti. Pienikin määrä keltuaista estää kuohkean valkuaisvaahdon syntymisen. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, rasvattomassa teräs-, lasi- tai posliinikulhossa.

Vatkaa valkuaisia hieman. Lisää tilkka etikkaa tai sitruunamehua. Lisää sokeria vähitellen koko ajan valkuaisia vaahdottaen. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja niin kiinteää, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon valumatta.

Tee valkuaisvaahdosta leivinpaperille pursottamalla tai lusikalla nostellen sen kokoisia ja muotoisia marenkeja kuin haluat. Kuivata marenkeja miedossa lämmössä, 75 astetta, noin 2 tuntia.

Jaa jäiset mansikat ja banaaniviipaleet annosmaljoihin.

Kiehauta appelsiinimehu. Sekoita hyytelösokeri mehuun ja kiehauta.

Kaada hyytelö maljoihin. Jäähdytä ja koristele marengeilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.