Ainekset
5 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte 1
noin 300 g (2,5 dl) appelsiini-vaniljahilloa
Täyte 2
170 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon.
3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.
5. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistoleivinpaperi. Jäähdytä.
6. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Jäähdytä haaleaksi.
7. Vatkaa kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita sulatettu suklaa joukkoon.
8. Levitä ensin hillo torttulevyn päälle ja sen jälkeen suklaavaahto. Rullaa levy tiiviiksi ja kääri leivinpaperi ja alumiinifolio ympärille.
9. Säilytä jääkaapissa 4 tunnista seuraavaan päivään.
10. Viipaloi tarjolle.
Vinkki!
Pakasta torttu ja leikkaa tarvitsemasi määrä viipaleita jäätyneestä tortusta, viipaleista tulee siistejä ja ne sulavat tarjoilukuntoon 30–60 minuutissa.
Katso ohje: Appelsiini-vaniljahillo
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.