Ainekset
Taikina
75 g voita tai margariinia
4 kananmunaa (185 g rikottuna)
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuoriraaste
½ dl appelsiinista puristettua mehua
Kostutus
¾ dl appelsiinista puristettua mehua
¾ dl vettä
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl sitruslikööriä (Cointreau)
Kuorrutus
150 g mascarponea
1 ½ dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl sitruslikööriä (Cointreau)
Koristeluun
5 dl keltaisia hedelmäpaloja (esimerkiksi meloni, ananas, ananaskirsikka, nektariini)
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinipellin vuoat (12 x 1 dl).
2. Sulata rasva. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun rasvan ja appelsiinimehun kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Annostele taikina muffinipellin vuokiin, jätä niihin sentti kohoamisvaraa. Paista uunissa 13–15 minuuttia.
4. Jäähdytä hetki. Kumoa kakut leivinpaperille ja käännä ne ympäri. Sekoita kostutusliemi ja dippaa jokainen kakku nopeasti liemeen tai annostele liemi ruokalusikalla kakkujen päälle. Peitä kelmulla ja jäähdytä.
5. Vatkaa mascarpone, kerma, sokeri ja likööri vaahdoksi. Pursota vaahtorinkulat kakkujen päälle ja asettele hedelmäpalat rinkulan sisään.
6. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele hiukan jäähtynyt liemi hedelmien päälle.
7. Tarjoa kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.