Ainekset
50 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
1 tl merisuolaa
½ tl vaniljajauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 dl Dansukker Tomusokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 munankeltuaista
3 rkl tummaa rommia tai rommiaromia varovasti annostellen
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
yhden luomuappelsiinin kuori raastettuna
Vuokiin
25 g voita
Ohjeet
Huomioi, että leivonnaisten valmistus vie aikaa kaksi päivää!
Sekoita kattilassa voi, maito ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää vaniljajauhe ja vaniljasokeri juuri ennen kiehumispistettä. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Mittaa jauhot ja tomusokeri ja siivilöi ne kulhoon.
Lisää munat ja munankeltuaiset jauhoseokseen ja lisää jäähtynyt maito vähän kerrallaan taikinalastalla sekoittaen. Siivilöi seos, mikäli se on kokkareinen.
Lisää rommi tai rommiaromi, siirappi ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.
Seuraavana päivänä kuumenna uuni 250 asteeseen.
Sulata voi ja valuta se metallisiin leivosvuokiin. Kuumenna vuokia hetki uunissa.
Kaada taikina vuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Laita vuoat uunipellille ja laske lämpötila 175 asteeseen. Paista 60–90 minuuttia.
Ota yksi canelé uunista ja kumoa vuoasta. Jos se näyttää liian kalpealta, jätä loput leivonnaiset vielä hetkeksi uuniin. Valmiit leivonnaiset ovat kullanvärisiä ja rapeita pinnalta ja hieman kermaisia sisältä. Kumoa kakkuset ja laita ne hieman erilleen tarjoiluvadille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.