Canelés – ranskalaiset rommikakkuset

Canelés on Bordeaux'sta kotoisin oleva klassikkoleivonnainen, jonka valmistus kestää kaksi päivää.

20 kpl

PT1H

2 vrk

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

50 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
1 tl merisuolaa
½ tl vaniljajauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 dl Dansukker Tomusokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 munankeltuaista
3 rkl tummaa rommia tai rommiaromia varovasti annostellen
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
yhden luomuappelsiinin kuori raastettuna

Vuokiin
25 g voita

Ohjeet

Huomioi, että leivonnaisten valmistus vie aikaa kaksi päivää!

Sekoita kattilassa voi, maito ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää vaniljajauhe ja vaniljasokeri juuri ennen kiehumispistettä. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Mittaa jauhot ja tomusokeri ja siivilöi ne kulhoon.

Lisää munat ja munankeltuaiset jauhoseokseen ja lisää jäähtynyt maito vähän kerrallaan taikinalastalla sekoittaen. Siivilöi seos, mikäli se on kokkareinen.

Lisää rommi tai rommiaromi, siirappi ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.

Seuraavana päivänä kuumenna uuni 250 asteeseen.

Sulata voi ja valuta se metallisiin leivosvuokiin. Kuumenna vuokia hetki uunissa.

Kaada taikina vuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Laita vuoat uunipellille ja laske lämpötila 175 asteeseen. Paista 60–90 minuuttia.

Ota yksi canelé uunista ja kumoa vuoasta. Jos se näyttää liian kalpealta, jätä loput leivonnaiset vielä hetkeksi uuniin. Valmiit leivonnaiset ovat kullanvärisiä ja rapeita pinnalta ja hieman kermaisia sisältä. Kumoa kakkuset ja laita ne hieman erilleen tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.