Ainekset
Taikina
175 g voita
3 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 iso kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 ½ dl suklaahippuja/nappeja
Kuorrute
240 g Dansukker Tomusokeria
3 rkl + 1 tl vettä
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
TAI
240 g Dansukker Tomusokeria
3 rkl + 1 tl vettä
keltaista elintarvikeväriä
Pinnalle
suklaarouhetta
Ohjeet
Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää fariini- ja vaniljasokeri.
Anna sokerin hieman sulaa voisulan joukkoon. Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Tässä on käytetty sekoitusta kaikkia eri suklaalaatuja.
Painele taikina donitsipellin koloihin (vuokaa ei tarvitse voidella). Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Donitsit saavat jäädä sisältä hieman taikinaisiksi. Kypsyys on oikea, kun pinta on saanut hieman väriä, mutta rakenne painuu jonkin verran kasaan uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Rouhi pinnalle tuleva suklaa valmiiksi. Tässä koristeluun on käytetty tummaa ja valkoista suklaata.
Yhdistä sokerikuorrutteen ainekset keskenään. Huomioi, että nestemäistä elintarvikeväriä käytettäessä tomusokeria tarvitaan enemmän. Valuta kuorrutetta lusikan avulla donitsin yhdelle reunalle. Ripottele saman tien päälle suklaarouhetta.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.