Ainekset
Räiskäletaikina
5 dl maitoa
2–3 munaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
3–3 1/2 dl vehnäjauhoja
margariinia tai öljyä paistamiseen
Täyte
n. 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 ruukku sitruunamelissaa
200–300 g tuoreita vadelmia
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Vatkaa maito, munat, suola, öljy ja vehnäjauhot tasaiseksi. Anna turvota mielellään noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista isoja räiskäleitä kuumassa pannussa. Jäähdytä.
Lado räiskäleet työlaudalle ja valuta maltillisesti päälle ruokosokerisiirappia. Kääri tiukalle rullalle. Leikkaa suupaloiksi ja tökkää keskelle cocktailtikku. Pujota tikkuun myös sitruunamelissan lehti ja tuore vadelma. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
Vinkki!
Voit paistaa räiskäleet jo edellisenä päivänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.