Fariinimarenkileivokset

Herkulliset kesäiset fariinimarenkileivokset täytetään tuorejuustolla, kermavaahdolla tai ranskankermalla ja tuoreilla marjoilla.

6 isoa marenkia

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

2 kananmunan valkuaista
2 dl (125 g) Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 dl marjoja

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Annostele marenkiseos leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikalla kuudeksi keoksi, paina pieni syvennys marenkiaihioiden keskiosaan täytettä varten. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Täytä marengit juuri ennen tarjoamista. Sekoita tuorejuusto ja fariinisokeri ja jaa täyte marenkien päälle, ripottele marjat pinnalle.

Vinkki!
Käytä tuorejuustotäytteen tilalla fariinisokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaahdotettua ranskankermaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.