Focaccia

Tämä focaccia on uskomattoman kuohkea ja herkullinen. Katso italialainen leipäresepti ja testaa seuraavissa illanistujaisissa.

noin 20 palaa

PT55M

1 tunti + 2 tunnin kohotus

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

25 g tuorehiivaa
4 dl huoneenlämpöistä vettä
½ dl oliiviöljyä
3 rkl Dansukker Leipäsiirappia
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl suolaa

Pinnalle
1 päärynä
2 viikunaa
2 rosmariinin oksaa
oliiviöljyä
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
merisuolahiutaleita

Ohjeet

Liuota hiiva veteen yleiskoneen taikinakulhossa. Lisää oliiviöljy, siirappi ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa noin 5 minuuttia.

Lisää suola ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikinaa vielä noin 5 minuuttia. Taikina saa olla melko löysä.

Voitele vuoka (n. 25x30 cm) oliiviöljyllä ja kumoa taikina vuokaan. Sivele pintaan oliiviöljyä ja levitä/painele taikinaa kevyesti käsin. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna kohota 1 ½–2 tuntia. Mitä pidempi nostatusaika, sitä kuohkeampi ja maukkaampi focaccia.

Lämmitä kiertoilmauuni 175 °C:een.

Viipaloi päärynä ja puolita viikunat. Tee öljytyin sormin koloja taikinaan ja koristele hedelmillä ja rosmariininoksilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja siirappia ja viimeistele suolahiutaleilla.

Paista uunin alatasolla 20–30 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.