Ainekset
25 g tuorehiivaa
4 dl huoneenlämpöistä vettä
½ dl oliiviöljyä
3 rkl Dansukker Leipäsiirappia
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl suolaa
Pinnalle
1 päärynä
2 viikunaa
2 rosmariinin oksaa
oliiviöljyä
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
merisuolahiutaleita
Ohjeet
Liuota hiiva veteen yleiskoneen taikinakulhossa. Lisää oliiviöljy, siirappi ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa noin 5 minuuttia.
Lisää suola ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikinaa vielä noin 5 minuuttia. Taikina saa olla melko löysä.
Voitele vuoka (n. 25x30 cm) oliiviöljyllä ja kumoa taikina vuokaan. Sivele pintaan oliiviöljyä ja levitä/painele taikinaa kevyesti käsin. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna kohota 1 ½–2 tuntia. Mitä pidempi nostatusaika, sitä kuohkeampi ja maukkaampi focaccia.
Lämmitä kiertoilmauuni 175 °C:een.
Viipaloi päärynä ja puolita viikunat. Tee öljytyin sormin koloja taikinaan ja koristele hedelmillä ja rosmariininoksilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja siirappia ja viimeistele suolahiutaleilla.
Paista uunin alatasolla 20–30 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.