Ainekset
130 ml kuohukermaa
50 g voita
350 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
50 g kondensoitua maitoa
50 g valkosuklaata
Koristeluun halutessasi
kuivattua marjarouhetta, nonparelleja, lakritsijauhetta tai karkkimurskaa
Ohjeet
1. Valmistele noin 10×20 cm leipävuoka/lämmönkestävä astia vuoraamalla se foliolla tai leivinpaperilla. Voit käyttää voita vuoan pohjassa, jotta leivinpaperi tarttuu paremmin.
2. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan kerma, voi, sokeri, vaniljasokeri, glukoosisiirappi ja kondensoitu maito, kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet toisiinsa kunnolla.
3. Nosta sitten lämpöä ja anna seoksen kuplia, kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Siirrä välittömästi pois liedeltä.
4. Kaada seos kuumuutta kestävään kulhoon ja vatkaa sitä käsivatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti, lisää sitten rouhittu valkosuklaa.
5. Vatkaa seosta, kunnes se alkaa olla kuivaa ja pitää vatkatessa muotonsa. Tähän menee noin 10 minuuttia. Kaada sitten edelleen kuuma fudgemassa valmisteltuun vuokaan. Voit silottaa pinnan lusikalla tai lastalla. Jos haluat, tässä vaiheessa voit vielä lisätä pinnalle koristeita, kuten kuivattua marjarouhetta.
6. Anna massan jähmettyä puolesta tunnista tuntiin huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin jähmettymään.
7. Leikkaa valmis fudgemassa haluamasi kokoisiin paloihin ja pakkaa kauniisti. Fudget säilyvät kahdesta kolmeen viikkoon hyvänä jääkaapissa säilytettynä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.