Ainekset
3,5 dl piimää
1 tl suolaa
1,2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 pss kuivahiivaa
4 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl tattarijauhoa
1 dl gluteenittomia kauraleseitä
1 dl kvinoaa
0,5 dl tapiokatärkkelystä
1 tl psylliumia
0,5 dl omenasosetta tai puolukkasurvosta
Voiteluun
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia ja 2 tl vettä
Ohjeet
1. Voitele pitkänomainen leipävuoka.
2. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa 42-asteiseksi. Lisää nesteeseen psyllium ja anna turvota.
3. Siivilöi jauhot keskenään samaan astiaan. Lisää kuivahiiva sekä loput kuivat aineet, ja sekoita kaikki keskenään huolellisesti.
4. Vatkaa psyllium haarukan tai vispilän avulla tasaisesti piimä-siirappiseokseen. Lisää seos osissa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki huolellisesti keskenään. Lisää lopuksi vielä omenasose tai puolukkasurvos. Taikina jää löysähköksi.
5. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 min. Aseta uuni lämpeämään 175 asteeseen.
6. Sekoita siirappi sekä vesi keskenään. Voitele leivän pinta siirapilla varovasti ennen paistamista.
7. Paista uunin keskitasolla 75–85 minuuttia. Jos leivän pinta tummuu liikaa, voit peittää sen foliolla paiston loppuajaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.