Ainekset
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
1 dl sokerijuurikaskuitua tai gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 dl kermaa tai maitoa
Ohjeet
Vaahdota rasva, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hienonnettu inkivääri ja kerma tai maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Nosta kulho noin tunniksi jääkaappiin ja pyöritä sitten tasakokoisiksi palloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä hieman ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä.
Vinkki!
Jauhomäärä on viitteellinen, sillä jauhomerkit ja -erät vaihtelevat.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.