Ainekset
2 lohi- tai kirjolohifileetä (noin 1 kg)
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1/2 rkl rouhittua valkopippuria
tilliä
Ohjeet
Sekoita suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri keskenään. Ripottele vähän seosta pitkänomaisen astian pohjalle. Laita kalafilee astiaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalalle mausteseosta. Laita päälle tillinoksia. Ripottele toiselle fileelle mausteseosta ja laita filee astiaan niin, että sen paksu kohta tulee toisen kalan ohuen kohdan päälle. Laita päälle kelmu ja anna kalan maustua viileässä 1–3 vuorokautta. Käännä kalaa välillä niin, että vuoan pohjalla oleva filee tulee päällimmäiseksi. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinottain ohuiksi viipaleiksi. Kierrä ruusukkeiksi tarjoiluastiaan. Koristele tillillä ja sitruunanlohkoilla.
Tarjoa lempeän kirpeän sinappikastikkeen tai fariini-sinappikastikkeen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.