Ainekset
Keksipohja
200 g gluteenittomia tummia täytekeksejä
30 g maidotonta margariinia tai voita
Täyte
200 g tummaa suklaata (noin 40–50%)
2 dl kauravispiä
300 g kauratuorejuustoa
0,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2–3 rkl lakritsijauhetta (Sallisen)
Koristelu
noin 2 rkl lakritsijauhetta (Sallisen)
haamumarenkeja
erilaisia gluteenittomia mustia ja harmaita lakuja
Ohjeet
1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
6. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe.
7. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
8. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla.
9. Kaada suklaa-lakumoussetäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.
10. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
11. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.
12. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.
13. Koristele kakku haamumarengeilla ja mustilla lakuilla.
Otathan huomioon keksien, suklaan ja koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.