Ainekset
6 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutus
2–3 dl omenamehua
Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g tuorejuustoa
3 dl mangososetta
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2–3 dl marjoja (tuore tai pakaste)
150 g aprikoosihilloa
Koristeluun
2–3 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 5 dl hedelmiä (tuore tai säilyke) ja marjoja (tuore tai pakaste)
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on 25–26 cm.
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
Levitä taikina vuokaan ja paista 150–175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. Kostuta kakkulevyt omenamehulla.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mangosose, sokeri ja vaniljasokeri.
Levitä kerrosten päälle aprikoosihilloa ja laita päälle mangovaahto ja marjoja. Toista kerrokset.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuorruta kakku kermalla ja asettele päälle hedelmät ja marjat mielesi mukaan.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki. Sivele pullasudilla lientä marjojen ja hedelmien päälle kiilloksi.
Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
Vinkki!
Leivo kakkupohja jo hyvissä ajoin valmiiksi. Täytä kakku edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään tai vähintään muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.