Hedelmätäytekakku

Raikas hedelmätäytekakku maistuu kevään juhlissa. Tutustu reseptiin – muhkean kokoisessa hedelmäkermakakussa on mangonmakuinen kerma-tuorejuustotäyte ja koristeluna kauniin kiiltävät hedelmät ja marjat.

20 annosta

PT55M

60–70 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan
nokare voita tai margariinia
korppujauhoja

Kostutus
2–3 dl omenamehua

Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g tuorejuustoa
3 dl mangososetta
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2–3 dl marjoja (tuore tai pakaste)
150 g aprikoosihilloa

Koristeluun
2–3 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 5 dl hedelmiä (tuore tai säilyke) ja marjoja (tuore tai pakaste)
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on 25–26 cm.

Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan ja paista 150–175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. Kostuta kakkulevyt omenamehulla.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mangosose, sokeri ja vaniljasokeri.

Levitä kerrosten päälle aprikoosihilloa ja laita päälle mangovaahto ja marjoja. Toista kerrokset.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuorruta kakku kermalla ja asettele päälle hedelmät ja marjat mielesi mukaan.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki. Sivele pullasudilla lientä marjojen ja hedelmien päälle kiilloksi.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Vinkki!
Leivo kakkupohja jo hyvissä ajoin valmiiksi. Täytä kakku edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään tai vähintään muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.