Ainekset
80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1,5 tl piparminttu-aromia
500 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
350 g suklaata (tummaa tai maito tai näiden sekoitus)
strösseleitä, syötävää kimalletta tai muita koristeita
Ohjeet
Mittaa voi, glukoosisiirappi ja piparminttuaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi parin minuutin ajan.
Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Seos menee hiukan rakeiseksi, kun olet lisännyt kaikki sokerit. Jatka tällöin vaivaamista käsin, kunnes massa on tasaista. Kääri massa kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi.
Nosta leivinpaperi pöydälle ja ota massa esiin. Pyörittele piparminttumassasta palloja leivinpaperin päälle lautaselle. Laita pallot pakkaseen 15 minuutiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa halutessasi, jolloin konvehdit eivät sula sormiin yhtä helposti ja raksahtavat ihanasti, kuten konvehdit.
Dippaa piparminttupallot suklaassa ja nosta lautaselle, lisää koristeet ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Tarjoile tai pakkaa lahjaksi.
Säilyvyys: Noin viikon jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Vinkki!
Tee laktoosittomia piparminttupalloja käyttämällä laktoositonta suklaata ja voita.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.