Ainekset
Vuokaan
leivinpaperia
rypsiöljyä
Pohja
1 lasillinen Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pohjan käsittelyyn
sokeria
Valkoinen kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
noin 1 ½ rkl vettä
Punainen kuorrutus
1 dl Dansukker Tomusokeria
punaista pastaväriä
noin 1 ½ tl vettä
Koristeeksi
kotimaisia ruusuja
munanvalkuaista
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa esille suorakaiteenmuotoinen uunivuoka (22x22). Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja sipaise leivinpaperin pintaan rypsiöljyä.
2. Mittaa sokeri, kananmunat ja vehnäjauhot kolmeen eri lasiin (vetoisuus noin 2 dl). Sekoita vehnäjauhoihin teelusikallinen leivinjauhetta.
3. Siirrä sokeri ja kananmunat kulhoon ja vaahdota ne vaaleaksi vaahdoksi vispilällä tai käsivatkaimella.
4. Siivilöi kananmuna-sokerivaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan.
5. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
6. Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa. Nosta kakku paperin avulla vuoasta.
7. Sekoita valkoisen kuorrutteen raaka-aineet kulhossa. Lisää tarvittaessa pienen pieni tilkkanen vettä, kunnes seos on levitettävissä kakun päälle. Voit levittää kakulle ensin puolet kuorrutteesta ja lisätä jäljellä olevaan kuorrutteeseen tilkkasen vettä, ja valuttaa tämän ohuemman kuorrutteen edellisen päälle.
8. Sekoita keskenään punaisen kuorrutteen raaka-aineet ja pursota tai valuta seosta lusikalla kakun päälle kuvioiksi.
9. Riko eriväristen kuorrutteiden rajapinta vetämällä viivoja puutikulla.
10. Voit sokeroida koristeeksi ruusuja. Riko valkuaisen rakenne vispaamalla sitä hiukan haarukalla. Upota kukkanen valkuaiseen, ravistele ja ripottele kukalle sokeria. Anna kuivahtaa ja käytä kakun koristeena.
Vinkki!
Voit koristella jäljelle jäävällä tomusokeriseoksella keksejä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!