Helppo marjakakku

Tämän kesäkakun erikoisuus on mantelinen maku ilman mantelia sekä marenkimaisen rapeaksi paistuva pinta ilman marenkia!

2 tuntia

Arviot (147 kpl)

Ainekset

3 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2–3 dl kermaa
3–4 dl tuoreita marjoja
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. noin 25 cm). Paista uunin keskiosassa 150 asteessa tunnin ajan. Kakku nousee uunissa korkealle mutta laskeutuu heti uunista otettaessa. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja täytä kakun “kuoppa”. Kaada päälle marjat. Koristele tomusokerilla ja tarjoile heti.

Vinkki!
Myös kotimaiset pakastevadelmat ja tuoreet kirsikat sopivat hyvin tämän rapeakuorisen mutta mehukkaan kakun täytteeksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!