Ainekset
1 kg kotimaisia omenoita
500 g Dansukker Hillosokeria
(2 dl vettä)
Ohjeet
1. Puhdista omenat, poista siemenkota ja pilko omenat lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
2. Sekoita omenalohkot ja hillosokeri teräskattilassa tai uunivuoassa. Halutessasi lisää mauste (ks. vinkit alla).
Mikäli haluat hieman löysempää sosetta, lisää joukkoon 2 dl vettä.
3. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita kerran pari kypsennyksen aikana.
4. Ota vuoka uunista, poista mauste ja soseuta hilloksi.
5. Purkita kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje hyvin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa.
Maustamisvinkkejä:
• 1–2 kanelitankoa
• 1–2 tähtianista
• 2 rkl sitruunamehua (lisää kypsennyksen jälkeen)
Vinkki!
Voit tehdä uuniomenahillon myös Dansukker Hillo-marmeladisokerilla. Käytä 1 pkt (330 g) kilolle omenoita.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.