Hunajakenno

Television kokkiohjelmista tutuksi tullutta hunajakennoa käytetään jälkiruokien koristeluun.

½ tuntia

Arviot (505 kpl)

Ainekset

500 g Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 dl vettä
1 rkl soodaa

Ohjeet

Mittaa sokeri, siirapit ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes sokeriseos on 130–150-asteista. Hunajakenno on 130 asteessa vaalean keltaista sisältä, 150 asteessa hunajakennoon tulee paahteisempi väri ja makuun pientä karvautta. Käytä lämpömittaria.

Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sooda joukkoon. Soodan lisäys kuohauttaa seoksen. Kaada kuohuva seos leivinpaperin päälle pellille. Jäähdytä. 

Käytä hunajakennoa jälkiruokien koristeluun tai paloittele se suupalakokoon makeisiksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.