Jouluhalko

Suklainen kääretorttu rahkatäytteellä ja tuorejuustokuorrutteella muotoillaan jouluhaloksi ranskalaiseen tapaan.

noin 15 annosta

1 tunti

Arviot (47 kpl)

Ainekset

Kääretorttu
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g tummaa suklaata
1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
10 cocktailkirsikkaa

Pinnalle
200 g vaniljatuorejuustoa
135 g Dansukker Tomusokeria

15 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl maitoa
100 g tummaa suklaata
cocktailkirsikoita
pähkinä- tai mantelirouhetta

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon vaniljarahka. Mausta sokereilla. Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sula suklaa täytteeseen yhdessä pähkinä- tai mantelirouheen kanssa. Silppua joukkoon cocktailkirsikat. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri torttu rullalle. Nosta tarjoiluvadille.

Leikkaa tortusta kaksi pientä palaa viistottain jouluhalon oksankohdiksi ja laita ne torttuun kiinni.

Valmista kuorrute. Sekoita vaniljatuorejuuston joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Ohenna seosta maitotilkalla. Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää seokseen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta jouluhalko suklaalevitteellä. Vedä kuorrutteeseen urat haarukalla. Koristele cocktailkirsikoilla ja pähkinä- tai mantelirouheella. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!