Ainekset
Mustaherukkahillo
200 g mustaherukoita
¾ dl Dansukker Hillosokeria
½ appelsiinin mehu (½ dl)
Kakku
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
1 rkl tummaa balsamicoa, konjakkia tai viskiä
Kuorrutus
2 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
Ohjeet
1. Mittaa hillon aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua hiljaa poreillen 3–5 minuuttia. Jäähdytä.
2. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuokaan ø 19 cm, leikkaa ylijääneestä leivinarkista suikaleet vuoan sisäreunaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Mittaa sokerit, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja tummasuklaarouhe kulhoon, sekoita hyvin. Lisää rasvasula, kananmunat ja balsamico tai alkoholi ja sekoita aineet taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja paista uunissa 20 minuuttia. Jos haluat kypsemmän version kakkupohjasta, paista noin 25 minuuttia.
4. Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadille. Levitä hillo haaleaksi jäähtyneen kakun pinnalle.
5. Laita valkuaiset vatkauskulhoon. Mittaa siirappi ja mausteet kasariin ja kuumenna seos läpikotaisin kiehuvaksi. Vatkaa valkuaisia hetken aikaa ja lisää kuuma siirappi-mausteseos joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenkivaahto on haaleaa. Levitä marenki pehmeästi aaltoillen tai pursota se hillon päälle. Ruskista pinta halutessasi kaasupolttimella.
6. Jäähdytä jääkaapissa. Tarjoa kahvin tai teen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.