Juhlavat mokkapalat

Saat tuttuihin mokkapaloihin näyttävyyttä, kun koristelet ne värjätystä tomusokerikuorrutuksesta tehdyillä väriraidoilla.

uunipelti 34 x 40 cm

PT25M

30 minuuttia + koristelu

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
175 g voita tai margariinia sulatettuna
1 ½ dl kahvijuomaa tai colajuomaa
Kaakaokuorrutus
n. 300 g (n. 6 dl) Dansukker Tomusokeria

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia sulatettuna
noin ¾ dl kahvijuomaa tai colajuomaa
Väriraita 1
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 5 tl vettä
elintarvikeväriä, esim. mustaa
Väriraita 2
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 ½ tl vettä

punaista elintarvikeväriä

Ohjeet

1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan sulatetun rasvan ja nesteen kanssa vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 min.

2. Sekoita kaakaokuorrutuksen aineet ja levitä se haalean kakkulevyn päälle tasaisesti. Anna kuorrutuksen kovettua pari kolme minuuttia.

3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vesi vähitellen saadaksesi pursotettavan kuorrutuksen. Värjää puolet kuorrutuksesta esim. mustaksi.
Huom! Nestemäiset ja pastavärit ohentavat kuorrutusta, joten saatat joutua lisäämään hiukan tomusokeria kuorrutukseen. Siirrä kuorrutukset kahteen pieneen minigrip-pussiin.

4. Sekoita tomusokeriin punaista väriä ja vettä. Siirrä kuorrutus pieneen minigrip-pussiin.

5. Leikkaa kuorrutepussien kulmiin pienet reiät ja pursota kaarikuvioita kaakao-tomusokerikuorrutuksen päälle. Täytä kaarien leikkauskohdat punaisella kuorrutuksella.

6. Leikkaa kakkulevy paloiksi. Nauti kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.

Kuorrutetut mokkapalat sopivat pakastettaviksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.