Ainekset
Taikina
75 g leivontamargariinia tai voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
150 g (2 ½ dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 prk (250 g) rahkaa tai ricottajuustoa
3 keltuaista
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 pestyn luomusitruunan keltainen kuoriraaste ja mehu
1 rkl perunajauhoja
3 valkuaista
Pinta
200 g mustaherukoita tai vadelmia, pakaste
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vettä
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen rivakasti vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 23–25 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–75 minuuttia. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Halutessasi koristele juustokakku ennen tarjoamista: Ripottele jäiset marjat pinnalle. Kuumenna hyytelösokeri ja vesi kiehuvaksi ja keitä kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki ja lusikoi hyytelöliemi marjojen päälle. Nauti kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.
Vinkki!
Tarjoa juustokakun kanssa vaniljakastiketta, hilloa, sokerilla maustettua marjakastiketta tai tuoresosetta.
Korvaa marjat nektariini- tai persikkaviipaleilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.