Juustokakku-omenapiirakka

Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Syksyn herkullisin omenapiirakka vie kielen mennessään.

noin 16 palaa

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja ja muru
8 dl vehnäjauhoja
4 dl Dansukker Taloussokeria
250 g sulaa voita
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna

Juustokakkukerros
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
noin 5 talviomenaa
2 tl kanelia
noin 1 dl karpaloita

Ohjeet

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Siirrä piirakan päälle tulevaa murukerrosta varten 1/3 taikinasta toiseen kulhoon odottamaan. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kermaviili ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Käytä jauhoja apuna, jos taikina tarttuu sormiin.

Sekoita kaikki juustokakkukerroksen ainekset paitsi omenat, karpalot ja kaneli hyvin keskenään (vatkaa halutessasi vispilällä). Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle. Asettele päälle omenaviipaleet, kaneli ja karpalot. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.

Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan, älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1,5-kertaisena.

Gluteeniton piirakka: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.