Kardemummakakkuset ja rommipäärynät

Näyttävä ja herkullinen jälkiruoka jouluun tai uuteenvuoteen. Pienet maustekakkuset ja kaneliset rommipäärynät viimeistellään tuorejuustokuorrutuksella.

6 hengelle

noin 2 tuntia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

Kardemummakakkuset
2 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
2 maustemitallista suolaa
¾ dl rypsiöljyä
¾ dl maitoa

Rommipäärynät
6 pientä päärynää
2 dl vettä
1 dl tummaa rommia
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 kanelitanko

Kuorrutus
½ dl Dansukker Tomusokeria
75 g tuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
maitoa

Vuokien voiteluun
ruokaöljyä

Pinnalle
kanelia

Ohjeet

1. Kuori päärynät, jätä kannat paikoilleen. Lisää päärynät ja muut ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes päärynät ovat pehmeitä, noin 30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

2. Kuumenna uuni 175° C. Voitele öljyllä 6 kohokasvuokaa tai isoa muffinivuokaa.

3. Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele seos munavaahtoon. Lisää lopuksi öljy ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5. Kaada taikinaa vuokiin ⅔ vuokien korkeudesta. Paista uunissa 25–30 minuuttia. Anna kakkusten jäähtyä hieman ennen irrotusta.

6. Koverra jäähtyneisiin kakkusiin päärynöiden levyiset reiät. Kostuta halutessasi kakkusia rommiliemellä. Aseta päärynät tukevasti reikiin.

7. Vatkaa kuorrutuksen ainekset paitsi maito. Vatkaa joukkoon hieman maitoa, jotta saat kuorrutuksesta sopivan juoksevan mutta kiinteän.

8. Lusikoi kuorrutus päärynöiden päälle ja ripottele pinnalle kanelia.

Vinkki!
Valmistele ainekset etukäteen ja viimeistele jälkiruoka juuri ennen tarjoilua.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.