Ainekset
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 t Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
75 g suklaarouhetta
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
Ohjeet
Lado ainekset kerroksittain kauniiseen lasipurkkiin (n. 1 l) samassa järjestyksessä kuin ne lukevat listauksessa.
Liitä mukaan ohjeet vastaanottajalle:
Vaahdota 200 g pehmeää voita ja 1 rkl Dansukker Vaaleaa (Luomu)siirappia.
Sekoita joukkoon purkin ainekset ja työstä taikinaksi.
Muotoile taikinasta kaksi 4–5 senttimetrin paksuista tankoa. Kääri tangot kelmuun ja pane yöksi jääkaappiin.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Ota tangot jääkaapista ja anna niiden lämmetä hetki huoneenlämmössä. Leikkaa tangot senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi (n. 20 kpl) ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista noin 10–12 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.