Ainekset
125 g voita tai margariinia
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
350 g vehnäjauhoja (noin 5 ½ dl)
1 tl leivinjauhetta
Kierittelyyn
½ pkt Dansukker Kanelisokeria
Täyte
karpalo-, puolukka- tai vadelmahilloa
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita siivilöity jauho-leivinjauheseos joukkoon. Siirrä taikina pyöreäkärkisellä tyllalla (ø 10 mm) varustettuun pursotinpussiin.
Levitä kerros kanelisokeria työpöydälle ja pursota taikinasta pitkiä nauhoja kanelisokerin päälle. Leikkaa nauhat 8–9 cm mittaan, kierittele kanelisokerissa ja muotoile leivinpaperoidulle pellille ässän muotoon. Jos täytät ässät, muotoile puolet ässistä peilikuvana.
Paista uunissa 180 asteessa 10–12 minuuttia.
Täytä jäähtyneet ässät hillolla, peitä kevyesti kelmulla ja anna tekeytyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Nauti kahvin tai teen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!