Kinuskiset vaahtokarkit

Itse tehdyt kinuskiset vaahtokarkit valloittavat vaateliaammankin herkkusuun. Nauti itse tai anna lahjaksi!

30 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (17 kpl)

Ainekset

2 dl vettä
2 1/2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
8 liivatelehteä
3 valkuaista 
1 dl Dansukker Luomutomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä 

Lisäksi
rypsiöljyä leivinpaperin ja välineiden öljyämiseen

Ohjeet

1. Taittele leivinpaperista noin 20x25 cm kokoinen vuoka vaahtokarkkimassalle. Öljyä taiteltu leivinpaperi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

3. Erottele valkuaiset vatkauskulhoon, joka kestää kuumuutta.

4. Mittaa vähintään kolmen litran kokoiseen kattilaan vesi, sokerit ja siirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi.

5. Anna sokeriliemen kuumentua 127-asteiseksi.

6. Sokeriliemen lämmetessä vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

7. Kun sokeriliemi on 127-asteinen, ota kattila pois liedeltä.

8. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet kuumaan sokeriliemeen.

9. Kaada liivatteen sisältämä sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vaahtoa vatkaten.

10. Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto jämäköityy ja on kosketuslämpöinen (noin 5–10 minuuttia).

11. Kaada vaahto öljyttyyn leivinpaperista muotoiltuun vuokaan.

12. Sekoita kulhossa tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi tomusokeriseosta vaahtokarkkilevyn päälle.

13. Anna vaahtokarkkien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.

14. Paloittele vaahtokarkkilevy öljyttyjen välineiden avulla.

15. Pyörittele karkit kauttaaltaan tomusokeriseoksessa. Ravistele ylimääräinen tomusokeriseos pois siivilän avulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!