Kinuskiset vaahtokarkit

Itse tehdyt kinuskiset vaahtokarkit valloittavat vaateliaammankin herkkusuun. Nauti itse tai anna lahjaksi!

PT25M

30 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (29 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl vettä
2 1/2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
8 liivatelehteä
3 valkuaista 
1 dl Dansukker Luomutomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä 

Lisäksi
rypsiöljyä leivinpaperin ja välineiden öljyämiseen

Ohjeet

1. Taittele leivinpaperista noin 20x25 cm kokoinen vuoka vaahtokarkkimassalle. Öljyä taiteltu leivinpaperi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

3. Erottele valkuaiset vatkauskulhoon, joka kestää kuumuutta.

4. Mittaa vähintään kolmen litran kokoiseen kattilaan vesi, sokerit ja siirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi.

5. Anna sokeriliemen kuumentua 127-asteiseksi.

6. Sokeriliemen lämmetessä vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

7. Kun sokeriliemi on 127-asteinen, ota kattila pois liedeltä.

8. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet kuumaan sokeriliemeen.

9. Kaada liivatteen sisältämä sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vaahtoa vatkaten.

10. Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto jämäköityy ja on kosketuslämpöinen (noin 5–10 minuuttia).

11. Kaada vaahto öljyttyyn leivinpaperista muotoiltuun vuokaan.

12. Sekoita kulhossa tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi tomusokeriseosta vaahtokarkkilevyn päälle.

13. Anna vaahtokarkkien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.

14. Paloittele vaahtokarkkilevy öljyttyjen välineiden avulla.

15. Pyörittele karkit kauttaaltaan tomusokeriseoksessa. Ravistele ylimääräinen tomusokeriseos pois siivilän avulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.