Kirpeät jättimarengit

Kirpeät jättimarengit sopivat täydellisesti pääsiäispöytään. Ne voi tarjota sellaisenaan tai jälkiruokana kermavaahdon sekä marjojen kanssa – katso resepti ja tarjoiluvinkit. Marengin kirpeys tulee sitruunahaposta.

5–6 kpl (tai 12 pienempää marenkia)

4 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunahappoa
2 tl sitruunanmehua
(tippa keltaista elintarvikeväriä)

Lisäksi
4 rkl Dansukker Luomutomusokeria
1/2 tl sitruunahappoa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 110 asteeseen.

Sekoita keskenään sokeri, maissitärkkelys ja sitruunahappo.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi.

Aloita lisäämään sokeri-seosta muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää sitruunan mehu vatkauksen lopussa. Jatka vatkaamista vielä hetki. Kääntele väri marenkivaahtoon ihan lopuksi. Vaahdon tulisi olla kuohkeaa, kovaa ja kiiltävää.

Nostele kahdella lusikalla marenkikasoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista marenkeja noin kaksi tuntia uunin keskitasolla (kun marenki irtoaa leivinpaperista ja tuntuu kevyeltä se on valmis). Avaa uuninluukku ja jätä marengit vielä jälkilämmölle tunniksi.

Sekoita keskenään luomutomusokeri ja sitruunahappo ja sihtaa marenkien päälle ennen tarjoilua.

HUOM! Paistoaika on viitteellinen ja siihen vaikuttaa uunin teho, kosteus sekä marenkien koko. Valmis marenki nousee helposti leivinpaperista ja pohja on kypsynyt. Mitä pidempään ”kuivatat” isoja marenkeja uunissa alhaisessa lämpötilassa – sitä parempia niistä tulee. Jos käytät kiertoilmaa vähennä lämpötilaa hieman.

Tarjoiluvinkit
Kirpeät marengit sopivat täydellisesti pääsiäispöytään. Ne voi tarjota sellaisenaan tai nostele isojen marenkien päälle kermavaahtoa ja marjoja ja tarjoile marengit ikäänkuin pieninä annospavlovina.

Näin syntyy ihania lasista tarjoiltavia pääsiäisjälkkäreitä: Murenna marenkia lasin pohjalle, lisää päälle kermavaahtoa ja marjoja. Tee toinen samanlainen kerros.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.