Kirpeät luumuvaahtokarkit

Tee itse jouluksi pehmoisia luumuvaahtokarkkeja, joille kirpeän maun antaa sitruunahappo.

30 kpl

Valmistus 30 min, jähmettyminen 12 h

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g tuoreista luumuista keitettyä makeuttamatonta sosetta
25 g liivatejauhetta
1,5 dl vettä
350 g Dansukker Glukoosisiirappia
250 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1–2 tl sitruunahappoa
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
(lilaa elintarvikeväriä)

Ohjeet

1. Valmistele 20x20 cm:n uuni-tai kakkuvuoka vuoraamalla sen leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja ripottele pohjalle vielä pieni kerros tomusokeria.

2. Yhdistä luumusose liivatejauheen kanssa pienessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan.

3. Mittaa paksupohjaiseen, isoon kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi ja sitten sokeri. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille, ettei sokeriliemi pääse kiteytymään.

4. Lämmitä sokerilientä, kunnes se saavuttaa 115 asteen lämpötilan. Laita sitten luumu-liivateseos mikroon ja lämmitä kunnes se pehmenee. Laita se sitten yleiskoneeseen vatkautumaan tai vatkaa käsivatkaimella.

5. Jatka sokeriliemen lämmittämistä, kunnes se saavuttaa 128 asteen lämpötilan. Siirrä heti pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana luumu-liivateseoksen joukkoon. Lisää halutessasi väriainetta. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vähän jäähtynyt ja kuohkea. Lisää ihan lopussa haluamasi määrä sitruunahappoa tuomaan kirpeyttä. Aloita puolesta teelusikallisesta ja maista.

6. Kaada kuohkea vaahtokarkkimassa valmisteltuun vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuuden tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.

7. Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys yhteen (voit tässä vaiheessa vielä lisätä 1 tl sitruunahappoa kuorrutteen joukkoon, jos kaipaat lisäkirpeyttä).

8. Irrota vaahtokarkkimassa vuoasta. Öljyä sakset tai veitsi ja leikkaa vaahtokarkkimassasta haluamasi kokoisia paloja. Pyörittele ne kuorrutejauheessa ja tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.