Kirpeät puolukkavaahtokarkit

Itse tehdyt kirpeät puolukkavaahtokarkit ovat unelman pehmeitä ja ne sulavat suuhun. Kananmunattomat vaahtikset ovat loistava syötävä herkkulahja. Lue makeisohje huolellisesti, noudata sitä ja toimi nopeasti.

6–7 vaahtokarkkitikkaria/vaahtokarkkilettiä

PT1H

2 tuntia

Arviot (32 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vaahtokarkkijauhe
5 rkl Dansukker Tomusokeria
5 rkl maissitärkkelystä
2 tl puolukkajauhetta
1–2 tl sitruunahappoa (voit jättää myös pois)

Vaahtokarkkimassa
3 rkl liivatejauhetta
1 dl kylmää vettä
1 tl vanilja-aromia
1 dl vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Lisäksi
tikkaritikkuja

Ohjeet

1. Sekoita kaikki vaahtokarkkijauheen aineet keskenään ja sirottele puolet seoksesta kahden leivinpaperin päälle. Valmistele pursotinpussi valmiiksi, käytä pyöreää noin 13mm tyllaa. Nopeus ja hyvä valmistelu on tässä ohjeessa valttia.

2. Sekoita liivatejauhe, kylmä vesi ja aromi keskenään ja jätä sivuun.

3. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä 117-asteiseksi. Käytä digitaalista mittaria.

4. Siirrä jähmettynyt liivateseos kuumuutta kestävään isoon kulhoon ja aloita lisäämään kuumaa sokeriseosta sekaan koko ajan vatkaten (sähkövatkain) miedolla teholla.

5. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu ja on kuohkeaa sekä kiiltävää (tähän menee noin 5 minuuttia).

6. Laita seos pursotinpussiin ja pursota heti pitkiä kaistaleita leivinpaperin päälle, johon ripottelit jauhetta. Ripottele lisää jauhetta pursotusten päälle ja jätä jähmettymään (kuivuu noin tunnissa).

7. Kun vaahtokarkit ovat kuivuneet, irrottele ne leivinpaperista, lisää tarvittaessa vaahtokarkkijauhetta ja letitä vaahtokarkit. Purista päät kiinni.

8. Pyöritä vaahtokarkit pyörälle ja työnnä tikkaritikku, niin että se kiinnittää samalla letit kiekoiksi, kuten minä tein ja pakkaa lahjaksi.

Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja.

Yleisemmin säilöntään tarkoitettua sitruunahappoa (E330) löytyy markettien maustehyllyltä. Sitruunahappo on hyvin mieto happo ja sopii siksi myös elintarvikekäyttöön.

Vinkki! 
Voit myös oikaista ja kaataa massan vuokaan, odottaa kuivumista ja leikata paloiksi.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.