Kitarakakku

Lasten rokkikutsuilla musiikki raikaa ja täytekakkukin muistuttaa kitaraa.

2 ½ tuntia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

4 kananmunaa
4 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
300 g sulatettua, jäähtynyttä voita tai margariinia

(Kostukseen: 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria TAI 1 dl omenatäysmehua)

Täyte
3 dl kuohukermaa TAI
2 dl kuohukermaa + 100-200 g rahkaa tai tuorejuustoa
3 dl raastettua omenaa
1/2 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun
500 g mantelimassaa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1/2–1 dl kaakaojauhetta
150 g mantelimassaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
50 g tummaa suklaata

Ohjeet

Vatkaa munat, ruokokidesokeri ja vaniljasokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita joukkoon rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohjasta kitara piirretyn mallin avulla tai ilman mallia. Leikkaa pohja kahteen osaan.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja omenaraaste. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle ja pane toinen pohja täytteen päälle. Voit halutessasi kostuttaa kakun päällimmäisen osan kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai omenatäysmehulla.

Sekoita 500 g mantelimassaa, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään ruskeaksi marsipaaniksi. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Leikkaa reunoja pitkin. Leikkaa tummasta marsipaanista myös ympyrä. Sekoita 150 g mantelimassaa tomusokerin joukkoon. Kauli ohueksi levyksi. Leikkaa marsipaanilevystä "kahdeksikko" ja nosta se kitaran päälle. Pane tumma ympyrä "kahdeksikon" päälle.

Pane suklaa muoviseen pursotinpussiin ja sulje pussi huolellisesti. Nosta pussi kuumalla vedellä täytettyyn kulhoon ja sulata suklaa. Leikkaa pussin kärki pois ja pursota suklaasta kielet kitaraan.

Jos haluat tuoda juhliin oikeaa tähtien loistetta, koristele kakkuvati metallitähdillä ja kitara samanlaisella tähdellä kuin muffinit.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.