Koivuhalko

Leivo juhannuspöytään herkullinen koivuhalko. Jouluhalon suomalaisversio sopii myös muihin kesäjuhliin ja vaikkapa itsenäisyyspäivään.

10–12 annosta

30 minuuttia

Arviot (47 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g tuorejuustoa
½ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl sitruuna- tai limettitahnaa, appelsiinimarmeladia tai muuta hilloa/marmeladia
Pinnalle
300 g tuorejuustoa
1 luomusitruunan kuoriraaste
200 g valkosuklaata
Lisäksi
2 tl salmiakkimixeriä tai vettä
5 g salmiakkijauhetta

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa.

Laita täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri torttu rullalle. Leikkaa päätypalat siistiksi ja nosta torttu tarjoiluvadille.

Notkista tuorejuustoa kulhossa ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa kuorrutteen joukkoon. Levitä kuorrute epätasaisesti tortun pinnalle.

Sekoita salmiakkimixeri tai vesi ja salmiakkijauhe keskenään paksuksi puuromaiseksi seokseksi. Vedä seoksesta cocktailtikulla raitoja pinnalle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Kokeile täytteessä mangohilloa!

Mangopalahillo
300 g tuoretta mangoa
1/2 sitruunan puristettu mehu
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria

Kuori ja paloittele mango pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan sitruunamehun kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä usein sekoittaen noin viisi minuuttia. Laita hillo kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.