Ainekset
1 rkl öljyä
3 isoa raparperin vartta viipaleina
1 dl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä
Taikina
4 dl piimää
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 1/2 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vuokaan
voita tai margariinia ja korppujauhoja
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Vaniljakastike
5 dl maitoa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
n. 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/4 l vaniljajäätelöä)
Ohjeet
Aloita raparperiseoksesta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää raparperiviipaleet, sokeri, kaneli ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.
Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun korkeareunaiseen piirasvuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Lusikoi päälle raparperiseos. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen. Siivilöi jäähtyneen raparperikakun pinnalle tomusokeria.
Keitä seuraksi samettinen vaniljakastike.
Mittaa kattilaan maito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Hämmennä miedolla lämmöllä. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Voit halutessasi lisätä haalean kastikkeen joukkoon vaniljajäätelöä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.