Laskiaispitko

Laskiaispullat voi leipoa ja latoa pitkon muotoon. Tarjoa hillon ja itse tehdyn mantelimassan kera.

1½ tuntia

Arviot (24 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
2 dl juoksevaa rasvaa
noin 1 kg vehnäjauhoja
Voiteluun

muna
Pinnalle

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita muut ainekset joukkoon ja alusta pehmeähkö pullataikina. Kohota puolisen tuntia.

2. Voitele kaksi 30 cm:n pituista leipävuokaa. Ota nokare taikinaa ja painele se vuokien pohjalle. Leivo taikinasta pötkö, jaa se 25 palaksi ja leivo kookkaiksi pulliksi. Lado pullat vuokaan ja kohota noin 15 minuuttia. Jos kaikki pullat eivät mahdu vuokiin, kohota ja paista ne pellillä.

3. Voitele pullat, ripota päälle raesokeria ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti pullat mantelimassan, kermavaahdon ja hillon kanssa.

Mantelimassa

Pyöräytä 250 g kuorittuja manteleita, 2 1⁄2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, pari tippaa karvasmanteliöljyä ja 1⁄2 dl vettä tehosekoittimessa mantelimassaksi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!