Ainekset
Pohja
175 g Digestive-keksejä
50 g voisulaa
Täyte
5 dl vispikermaa
1–1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
400 g tuorejuustoa (maustamaton/vanilja)
320 g mangososetta
5 liivatelehteä
(1 luomulimetin kuoriraaste)
Kiille
1 dl vettä
1¼ dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl mangososetta
Ohjeet
1. Vuoraa 22–24cm irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta leivinpaperilla tai reunakalvolla. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja sen jälkeen tomusokerittaa reunat. Laita samalla liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sula voi ja sekoita huolella. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kovettumaan jääkaappiin sillä aikaa, kun teet juustokakkumassan.
3. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon mangosose (ja limetinkuoriraaste), sekoita tasaiseksi käsivatkaimella. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi, löysäksi vaahdoksi.
5. Nosta liivatteet vedestä kattilaan (älä purista vesiä pois, jotta liivateseokseen ei tarvitse lisätä nestettä) ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Kääntele viimeisenä juustoseoksen joukkoon pehmeä kermavaahto. Kun massa on sekaisin, kaada se keksiseoksen päälle ja tasoita lusikalla tai palettiveitsellä.
7. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi. Jos haluat nopeuttaa jähmettymistä, laita kakku pakastimeen.
8. Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta ja anna olla jääkaapissa. Valmista kiille mittaamalla kattilaan vesi ja hyytelösokeri, anna liueta hetki. Lisää sitten mangosose ja anna seoksen kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lusikoi/ tai kaada se sitten varovaisesti juustokakun pinnalle. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki!
Soseutetun tuoreen mangon sijasta voi käyttää valmista sosetta. Korvaa limetti sitruunalla.
Resepti ja kuva: Dr. Sugar
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.