Ainekset
Valkoviinisiirappi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl valkoviiniä
½ dl viinietikkaa
Lohi
250 g tuoretta lohifileetä
3 tl merisuolahiutaleita
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
2 rkl hienoksi silputtua tilliä
Salaatti
4–8 vihreää parsatankoa
vettä, suolaa
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
1 pieni punasipuli
1 ruukku vesikrassia tai muutama salaatinlehti
Kastike
6–8 rkl valkoviinisiirappia
Ohjeet
Mittaa valkoviinisiirapin aineet kattilaan. Keitä nestettä haihduttaen 5–8 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi suoraan tarjoilulautasille. Sekoita suola, sokeri ja pippuri ja ripottele mausteseos ja tillisilppu lohiviipaleille. Pane lautaset noin 30 minuutiksi jääkaappiin.
Lyhennä parsatankoja tyvipäästä pari senttiä. Halutessasi voit kuoria parsatangot kuorimaveitsellä tai terävällä veitsellä raaputtaen nupusta tyveen päin.
Kuumenna vesi, suola ja sokeri laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja keitä parsoja 2–5 minuuttia, parsojen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.
Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja nosta valumaan talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.
Keitä 6 minuutin munat, jäähdytä ja kuori.
Kuutioi kuorittu punasipuli ja pese sekä linkoa vesikrassi tai salaatinlehdet. Viipaloi parsatangot ja halkaise nuput.
Aseta kananmunanpuolikkaat lohiviipaleille ja asettele loput salaattiaineet päälle.
Valuta valkoviinisiirappia päälle.
Nauti kivennäisveden, kuohu- tai valkoviinin kanssa.
Vinkki!
Valkoviinisiirappi säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.